DEKAfib capsule – Pachet de 3 cutii

DEKAfib capsule – Pachet de 3 cutii

353,16 lei (TVA inclus)

DEKAfib capsule este singurul alimentar cu destinație medicală specială pentru regimul dietetic al pacienților cu fibroză chistică (mucoviscidoză) notificat in România la Ministerul Sănătății: 2299 / 09.09.2022.

DEKAfib capsule conține dozele de vitamine D, E, K, A, recomandate de ghidurile internaționale (ESPEN-ESPGHAN-ECFS din 2016) și de Cystic Fibrosis Trust și pentru absorbția mai ușoară a acestora, utilizează tehnologia MCT (trigliceride cu lanț mediu).

DEKAfib capsule nu conține alergeni, lactoză, gluten, dioxid de titan și este absolut vegan.

SKU: DEKAFIB3PACK_RO_3_1 Categorie:

Descriere

DEKAfib capsule este un “alimentar cu destinație medicală specială” pentru regimul dietetic al pacienților cu fibroză chistică (mucoviscidoză). Este cu adevărat primul produs de acest fel disponibil pe piața internă (Notificare la Ministerul Sănătății: 2299 / 09.09.2022).

Se deosebește de alte complexe multivitaminice din comerț prin compoziția sa specifică pacienților afectați de fibroză chistică și asigură o încărcare adecvată a vitaminelor și nutrienților într-o formă ușor de consumat.

Pentru a suplini necesarul de vitamine datorat absorbtiei deficitare asociate fibrozei chistice, DEKAfib capsule contine atat cantitati mai mari de vitamine solubile in grasimi, cat si trigliceride cu lant mediu care favorizeaza digestia si absorbtia vitaminelor.

Doza zilnică recomandată este:
1 capsulă pe zi la copiii cu vârsta cuprinsa între 3 și 8 ani.
– după vârsta de 8 ani (inclusiv adulți): 2 capsule pe zi.

DEKAfib capsule conține 60 de capsule.

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 9 × 4,5 × 11,5 cm
Administrare si dozare

Aportul recomandat trebuie stabilit de către medic și depinde de vârsta, starea clinica și nevoile pacientului. A se administra împreuna cu masa.
Doza zilnică recomandată:
• Copii cu vârsta cuprinsa între 3 și 8 ani: 1 capsulă pe zi.
• Vârsta peste 8 ani (inclusiv adulți): 2 capsule pe zi.
• A nu se depași doza zilnică recomandată.

Informații importante

• A se utiliza sub supraveghere medicală.
• A nu se administra parenteral.
• DEKAfib nu poate fi folosit ca unică sursă de nutriție și nu este un substitut pentru o dietpă variată.
• DEKAfib a fost conceput special pentru pacienții cu fibroză chistică și ar trebui să fie utilizat numai de acest grup.
• Acest produs prezintă un risc pentru sănătate dacă este consumat de persoane care nu au afecțiunea medicală pentru care este destinat produsul.
• DEKAfib poate fi utilizat în timpul sarcinii numai dacă este recomandat de un medic.
• A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
• Capsulele DEKAfib nu sunt recomandate copiilor sub 3 ani. Pentru această grupă de vârstă se recomandă DEKAfib picături lichide

Condiții de păstrare

A se păstra la temperatura camerei, la loc răcoros, uscat și ferit de lumina directă a soarelui

Fibroza chistică

Fibroza chistică (pe scurt FC), este o afecțiune moștenită genetic care poate afecta pe oricine. Apariția sa este cauzată de moștenirea unor gene defecte. Fiind o boală genetică, nu este contagioasă, iar boala se dezvoltă numai la cei care au moștenit aceste gene de la ambii părinți. Cei care au moștenit o singură genă defectuoasă sunt numiți purtători. Pacienții cu fibroză chistică pot prezenta simptome clinice extrem de variate. Tratamentul și severitatea bolii pot fi, de asemenea, variate.
Datorită naturii genetice a bolii, în prezent FC nu este vindecabilă, dar cu îngrijire și atenție corespunzătoare, durata de viață a persoanelor care trăiesc cu fibroză chistică poate fi prelungită cu zeci de ani. În plus, testul pentru sugari care detectează FC în stadiile sale incipiente a devenit disponibil în serviciile medicale specializate.
Din fericire, speranța de viață s-a îmbunătățit mult în ultimii ani, datorită îngrijirii adecvate și diagnosticării precoce. Pe plan internațional, se poate spune că aproximativ jumătate dintre pacienții afectați au 40 de ani sau mai mult, iar perspectivele pentru nou-născuții recent diagnosticați cu fibroză chistică, se îmbunătățesc constant.

Fibroza chistică poate provoca modificări la nivelul mai multor organe, însă principalele probleme sunt cauzate de afectarea plămânilor, a tractului intestinal (tubul digestiv), pancreasului și ficatului.

Plămânii

Peretele interior al plămânilor este în mod normal căptusit de o membrană subțire cu mucus ce are rol protector. Dacă particulele de praf și bacteriile pătrund până la acest nivel, nu pot cauza probleme prin prezența lor acolo. Totuși, în cazul bolnavilor de FC, acest strat de mucus este mai gros și mai lipicios, înfundă cu ușurință căile respiratorii, și are efectul opus, oferind un teren propice pentru bacteriile ajunse acolo, provocând astfel infecții continue.

Pancreasul

Ca urmare a inflamației continue din fibroza chistică, care duce la formarea de țesut cicatricial la nivelul pancreasului, este afectată producția de insulină, astfel încât la acești pacienți se poate dezvolta așa-numitul diabet cu FC.

Intestinele

Afectarea pancreasului în FC ridică și o altă problemă, deoarece în lipsa enzimelor pe care pancreasul le produce, pacientul cu fibroză chistică nu poate digera corespunzator alimentele pe care le consumă. Enzimele nu pot ajunge la alimente din cauza mucusului gros prezent, deci nu le pot pot descompune, iar substanțele nutritive nu sunt utilizate. De aceea, este important ca persoanele care trăiesc cu fibroză chistică să beneficieze de o alimentație adecvată.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „DEKAfib capsule – Pachet de 3 cutii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *