DEKAfib picături lichide

DEKAfib picături lichide

120,99 lei (TVA inclus)

DEKAfib picături lichide este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale pentru regimul dietetic al fibrozei chistice (mucovuscidoză) notificat in România la Ministerul Sănătății: 2221/07.09.2023.

DEKAfib picături lichide conține dozele de vitamine D, E, K, A, recomandate de ghidurile internaționale (ESPEN-ESPGHAN-ECFS din 2016) și de Cystic Fibrosis Trust și utilizează tehnologia Trigliceride cu lanț mediu pentru a îmbunătăți absorbția acestora.

DEKAfib picături lichide nu conține alergeni, lactoză, gluten, și este absolut vegan.

SKU: 35605-1 Categorie:

Descriere

DEKAfib picături lichide este un este un aliment destinat unor scopuri medicale speciale pentru regimul dietetic al fibrozei chistice (mucovuscidoză)

Se deosebește de alte complexe multivitaminice din comerț prin compoziția sa specifică pacienților afectați de fibroză chistică și asigură o încărcare adecvată a vitaminelor și nutrienților într-o formă ușor de consumat, în special pentru bebeluși și copii mici.

Pentru a suplini necesarul de vitamine datorat absorbtiei deficitare asociate fibrozei chistice, DEKAfib picături lichide conține atât cantități mai mari de vitamine solubile in grăsimi, cât și trigliceride cu lanț mediu care favorizează digestia și absorbția vitaminelor.

Doza zilnică orientativă recomandată este:

Vârsta 0-12 luni 1-3 ani 3-8 ani >8 ani
Doza zilnică

2 picături

(0,1 ml)

4 picături

(0,2 ml)

6 picături

(0,3 ml)

10 picături

(0,5 ml)


DEKAfib picături lichide
conține 7 ml de produs.

Informații suplimentare

Greutate 0,045 kg
Dimensiuni 2,8 × 7,6 × 2,8 cm
Administrare si dozare

Numai pentru uz oral. A se administra împreună cu masa.
DEKAfib picături lichide este disponibil într-o sticlă cu picurător. 2 (două) picături vor elibera 0,1ml (92mg) de DEKAfib.
Aportul recomandat trebuie stabilit de medic și depinde de vârsta, starea clinică și nevoile pacientului. Doza zilnică orientativă recomandată este:
0-12 luni 2 picături (0,1 ml), 1-3 ani 4 picături (0,2 ml), 3-8 ani 6 picături (0,3 ml), >8 ani 10 picături (0,5 ml), A nu se depasi doza zilnică recomandată.
Nu utilizați DEKAfib dacă sigiliul de pe flacon este rupt. Odată deschis, utilizati în 56 de zile. Aruncați orice lichid nefolosit după 56 de zile.

Informații importante

A se utiliza sub supraveghere medicală. DEKAfib nu poate fi utilizat ca sursă unică de nutriție și nu este un substitut pentru o dietă variată. DEKAfib a fost conceput în mod special pentru pacienții cu fibroză chistică. Prezintă un pericol pentru sănătate dacă este consumat de alte persoane. DEKAfib poate fi utilizat în timpul sarcinii numai dacă este recomandat de un medic. A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.

Condiții de păstrare

A se păstra la temperatura camerei, la loc răcoros, uscat, ferit de lumina directă a soarelui.

Fibroza chistică

Fibroza chistică (pe scurt FC), este o afecțiune moștenită genetic care poate afecta pe oricine. Apariția sa este cauzată de moștenirea unor gene defecte. Fiind o boală genetică, nu este contagioasă, iar boala se dezvoltă numai la cei care au moștenit aceste gene de la ambii părinți. Cei care au moștenit o singură genă defectuoasă sunt numiți purtători. Pacienții cu fibroză chistică pot prezenta simptome clinice extrem de variate. Tratamentul și severitatea bolii pot fi, de asemenea, variate.
Datorită naturii genetice a bolii, în prezent FC nu este vindecabilă, dar cu îngrijire și atenție corespunzătoare, durata de viață a persoanelor care trăiesc cu fibroză chistică poate fi prelungită cu zeci de ani. În plus, testul pentru sugari care detectează FC în stadiile sale incipiente a devenit disponibil în serviciile medicale specializate.
Din fericire, speranța de viață s-a îmbunătățit mult în ultimii ani, datorită îngrijirii adecvate și diagnosticării precoce. Pe plan internațional, se poate spune că aproximativ jumătate dintre pacienții afectați au 40 de ani sau mai mult, iar perspectivele pentru nou-născuții recent diagnosticați cu fibroză chistică, se îmbunătățesc constant.

Fibroza chistică poate provoca modificări la nivelul mai multor organe, însă principalele probleme sunt cauzate de afectarea plămânilor, a tractului intestinal (tubul digestiv), pancreasului și ficatului.

Plămânii

Peretele interior al plămânilor este în mod normal căptusit de o membrană subțire cu mucus ce are rol protector. Dacă particulele de praf și bacteriile pătrund până la acest nivel, nu pot cauza probleme prin prezența lor acolo. Totuși, în cazul bolnavilor de FC, acest strat de mucus este mai gros și mai lipicios, înfundă cu ușurință căile respiratorii, și are efectul opus, oferind un teren propice pentru bacteriile ajunse acolo, provocând astfel infecții continue.

Pancreasul

Ca urmare a inflamației continue din fibroza chistică, care duce la formarea de țesut cicatricial la nivelul pancreasului, este afectată producția de insulină, astfel încât la acești pacienți se poate dezvolta așa-numitul diabet cu FC.

Intestinele

Afectarea pancreasului în FC ridică și o altă problemă, deoarece în lipsa enzimelor pe care pancreasul le produce, pacientul cu fibroză chistică nu poate digera corespunzator alimentele pe care le consumă. Enzimele nu pot ajunge la alimente din cauza mucusului gros prezent, deci nu le pot pot descompune, iar substanțele nutritive nu sunt utilizate. De aceea, este important ca persoanele care trăiesc cu fibroză chistică să beneficieze de o alimentație adecvată.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „DEKAfib picături lichide”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *